Taze Fasulye Gaz Yapar Mı ? , Emziren Anne Taze Fasulye Yiyebilir Mi ?

Taze Fasulye Gaz Yapar Mı ? , Emziren Anne Taze Fasulye Yiyebilir Mi ?

Taze fasulye gaz yapabilir. Taze fasulye eski usul zeytinyağlı şekerle pişirilir diyenlerdenseniz kesinlikle yemenizi önermiyoruz. Ama daha sağlıklı bir pişirme yöntemi söyleceğiz eğer tarif ettiğimiz gibi pişirirseniz az miktarda yemenizde bir sakınca yoktur. 

Taze fasulye gaz yapmasının asıl sebebi pişirilirken ilave eden şekerdir. Ege yöresinde ki gibi soğan domates ve taze fasulyeyi derin bir tencereye alın üzerine biraz zeytinyağı dökün önce orta ateş sonra kısık ateşte pişirin domatesin suyu ile pişecektir. Fasulyenin pişmesine yakın biraz tuz ilave edin. İşte hem yapımı en kolay hem de en gaz yapacak seçeneği söyledik. Hem sağlık hem lif deposudur.

Makalemizin devamı Emziren annelere özel tüyolar verdiğimiz bir yazı olacak bu. 

Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı ?

Öncelikle şunu söylemeliyiz. Doğum yaptıktan sonra lohusalık döneminde anneler çok dikkat etmeli. Bebeğinizin henüz düzene oturmamış bir sindirim ve bağırsak sistemi var. Bunun için yediğiniz en ufak bir hazır gıda , şekerli ürünler bebeğinize gaz olarak size de uykusuz günler olarak dönüş yapar. 

Büyükler tatlı süt yapar bol bol al baklava ye , şireli tatlı ye , meyve suyu içi vs. gibi yanlış bildikleri ve ‘’ süt olsun ‘’ diye her şeyi size yedirme gibi bir çabaları vardır. Şunu söylemelisiniz bebeğinizin ve kendi sağlığınız için ‘’ hayır ‘’ . Hayır diyebilmelisin.

Sütünüzü en çok artıracak şeyler ; birincisi bol su , bol şekersiz ev kompostosudur ve uyku.Bu yüzden emziren annelere gaz yapabilecek diğer gıdalardan da kısaca bahsedeceğiz.

Emzirme Döneminde Gaz Yapan Yiyecekler

Sezeryan doğum yaptıysanız özellikle daha da dikkatli olmanız hem sizin hem bebeğinizin bağırsak düzeni için aşağıda bahsedeceğimiz gıdaları tüketmemeye özen gösterin.Çünkü annenin yediği her lokma bebeğe sütünden geçer. Bu yüzden siz ne yerseniz bebeğinizde onu tüketmiş olur. 

Bu dönemde en iyi eşlikçiniz rezene ve kimyon çayı olabilir. Hem bebeğini hem sizi rahatlatacaktır. Normal siyah çay yerine bunları tüketin. Eczanelerde de kimyonlu ve rezeneli gaz çayı olarak satılan ürünler mevcut . Ama sizin evde yaptığınız daha sağlıklı ve iyi olacaktır. Tercih size kalmış elbette .

Bebekler de gaz oluşmasının birkaç temel sebebi vardır. Birincisi emerken hava yutması en büyük gaz sancısı sebebidir. İkincisi bağırsak düzeninin henüz yeni oluşması ve dünyaya adapte olmasıdır.

  1. Çiğ sebze , 
  2. Kuru bakliyatlar (nohut, barbunya , kuru fasulye ,mercimek )
  3. Acı baharatlar , kabak , brokoli ve karnabahar
  4. Soğan ve sarımsak ayrıca sütünüze kokusu geçer ve bebek emmek istemeyebilir.
  5. Süt

Bu 5 maddeyi özellikle doğumdan sonra 10-15 gün boyunca tüketmemeye özen göstermenizi öneririz. 

Sağlıklı günler dileriz. Sizinde fikriniz ve ya sorunuz var ise lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin !

 

Yazıyı beğendiyseniz lütfen paylaşın!